Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger till välspelande Kais i SM-finalreprisen

Kais Mora bjöd på skickligt och underhållande spel när de besegrade regerande svenska mästarna Pixbo hemma på söndagseftermiddagen.

Annons

Söndagens match mellan Kais Mora och Pixbo var en repris av vårens SM-final. Som bekant blev Pixbo då svenska mästare efter att ha besegrat regerande Kais med 6-5.

Senaste matchen för Kais slutade med snöplig förlust med 5-4 i förlängningen borta mot Karlstad, och de hade dessförinnan två segrar i bagaget (Dalen och Tyresö Trollbäcken). Pixbo i sin tur kom till nedsläpp i högform, med tre raka segrar.

De gick också ut på 100 procent, och hade inledningsvis bättre tryck på hemmalaget än vice versa. Men när Kais Mora väl fick chansen ställde de om blixtsnabbt och klippte till, och var uppe i en 2-0-ledning efter sex minuters spel. En underhållande match med två lag som båda verkligen spelade innebandy, kunde konstateras efter första perioden.

I mitten av andra perioden fick Anna Wijk lägga en straff (bom) och sedan följde ett powerplay för Kais Mora efter att Pixbo fått böta för otillåten trängning. De fick dock inga större framgångar med sitt PP, och var i stället nära att åka på ett baklängesmål när Krupnova kom ut på plan igen och gjorde Pixbo fulltaligt.

Annars bjöd andra perioden inte på särskilt många målchanser, även om lagen fortsatt spelade med hög intensitet. Inget lag fick något riktigt övertag, utan spelet växlade fram och tillbaka. För Kais Moras del var matchen ett stort steg i rätt riktning spelmässigt, den bästa på länge.

I tredje fick Pixbo in en tidig reducering vilket ytterligare ökade spänningen i den dittills målfattiga matchen. Kais Mora tryckte dock på framåt aggressivt, och fick utdelning via superduon Holmbom/Wijk. Ställningen därmed 3-1 med cirka åtta minuter kvar. Ett powerplay för Kais kort därpå bjöd på flera skott och chanser, men ingen utdelning.

Det behövdes heller inte - tre spelmål räckte för tre poäng denna kväll. Slutsiffrorna blev 4-1 efter att Kais Mora satt ett fjärde mål i tom kasse.

Kaistränare Noél Alm Johansson var naturligtvis nöjd med matchen:

– Det var stor skillnad mot fredagen (Karlstadsförlusten). Vi visar en styrka när vi spelar täta matcher och kan komma igen på kort tid. Vi knyter näven och gör en bra prestation hemma. Det var en i stora delar väldigt bra match.

Pixbo spelade också bra, så svenska mästarna hade ingalunda en dålig dag.

– Det är ett jobbigt och svårt lag som utmanar hela tiden. Men vi spelar med hjärta och offrar oss i alla lägen. Gruppen gör jobbet tillsammans.

Kanske hade förlusten i fredags del i segern på söndagen.

– Ja... vi var inte nöjda med matchen i fredags. Gruppen har en vinnarmentalitet och nu skulle man kliva fram. Det gav oss taggning, att vi ville revanschera oss, säger Alm Johansson och tillägger:

– Sen är det klart att det slår på extra känslor ändå, när man spelar mot svenska mästaren. Men man ska kunna hantera alla matcher.

Malin Lundquist redo mot Pixbooffensiven.

Amanda Hill vaktade Kaismålet.

Tone Einstulen i försvar.

Anna Wijk visade som vanligt sina offensiva kvalitéer.

Kais Mora-Pixbo Wallenstam IBK 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

Målen: 1-0 (5) Elin Reinestrand (Therése Karlsson), 2-0 (6.15) Michelle Wiki (Anna Wijk), 2-1 (41.13) Emelie Södergren (Alicia Fylke), 3-1 (51.25) Johanna Holmbom (Anna Wijk), 4-1 (59.13) Petra Weiss (Moa Gustafsson), i tom kasse

Skott: 30-29 (10-13, 9-5, 11-11)

Utvisningar, Kais Mora: –

Pixbo: 2x2

Domare: Patrik Cullander, Niklas Tollefors

Publik: 344

Mer läsning

Annons