Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lind: "Semifinalförlusten det bästa som kunde hända IBF Falun"

IBF Falun har inlett den här säsongen bättre än någonsin med 22 poäng på de nio första omgångarna.
Och jag är övertygad om att SM-semifinalförlusten mot Storvreta i våras är en starkt bidragande orsak till det.

Annons

Spelarna i IBF Falun jublar efter ett av  säsongens hittills 81 gjorda mål.

När IBF Falun förra säsongen skulle skriva innebandyhistoria genom att som första herrlag ta fjärde raka SM-guldet, tog det stopp i semifinalen mot Storvreta.

Falun förlorade den sjunde och avgörande semin hemma i Falu Kuriren arena och det gav förstås en besk smak i munnen.

Men förra säsongens misslyckade guldjakt var det bästa som kunde hända Falun – i alla fall om man tittar på den här säsongen.

Ett fjärde raka SM-guld hade förmodligen gjort spelarna lite mätta, nu har i stället guldmissen sporrat spelarna till revansch, och gjort att laget visat mästarform redan under inledningen av säsongen.

Visserligen blev det bara 3–3 mot Helsingborg i förra omgången, men i övrigt har Falun i stort sett krossat allt motstånd och vräkt in 81 mål på nio matcher.

Laget har enligt uppgift tränat kanske bättre än någonsin under sommaren och kryddat den traditionella försäsongsträningen med nya inslag som crossfit och yoga.

Efter uttåget i slutspelet i april ifrågasatte tränaren Thomas Brottman den fysiska statusen hos vissa spelare i laget, men i dag, ett halvår senare, känns spelarna bättre tränade än tidigare.

Det är i och för sig tidigt på säsongen, över 70 procent av grundseriematcherna återstår och SM-finalen avgörs först om ett halvår, men visst känns Falun som ett högst troligt finallag den här säsongen.

Laget var favoriter på förhand och säsongsinledningen har bara understrukit det favoritskapet.

Dessutom har Falun ett rejält sparkapital i stjärncentern Jonas Adriansson som knäopererades i maj och beräknas vara tillbaka i spel igen runt årsskiftet.

Bland de lag som ska kunna utmana Falun om SM-guldet har Pixbo startat säsongen bra och är tvåa i tabellen, bara en poäng bakom dalalaget.

Regerande mästarlaget Storvreta har blandat och gett och ligger sjua, åtta poäng efter Falun.

Linköping, SM-finalist de två senaste åren, har haft en helmörk säsongsinledning och parkerar på näst sista plats i SSL-tabellen, 14 poäng efter Falun.

Den här veckan väntar möten med både Storvreta och Pixbo för Falun.

Först ut är onsdagens match hemma i Jalas arena mot Storvreta.

Ett klassiskt möte mellan de klubbar som lagt beslag på SM-gulden de sju senaste åren och där Falun får chans att ta, om än en liten, revansch för det bittra nederlaget i SM-semifinalen i våras.

LÄS ÄVEN:

IBF Falun tappade matchen efter två mardrömsminuter

Sex spelare från IBF Falun i senaste landslagstruppen

Mer läsning

Annons