Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska IBF Falun locka fler åskådare: "Vi måste bjuda på show"

IBF Falun har bjudit på storspel och målfester i säsongsupptakten.
Trots det har det varit svårt att locka publik till hemmamatchena i Jalas arena.
– Det är klart man är besviken på publiksiffrorna, säger sportchefen Patrik Bäck.

Annons

Det har varit trögt med publiktillströmmingen på IBF Faluns hemmamatcher, men när Storvreta kommer på besök hoppas sportchefen Patrik Bäck på ett lyft.

IBF Falun har vunnit tre av fyra hemmamatcher och i de matcherna gjort sammanlagt 50 mål.

Men trots det så har publiksiffrorna varit sämre än förväntat.

Hemmapremiären mot Växjö, då en av sponsorerna bjöd på gratis entré, lockade 1 945 åskådare.

Efter det har publiksiffrorna varit 788 (AIK), 956 (Mullsjö) och 713 (Karlstad) vilket ger ett publiksnitt på 1 100 åskådare på fyra hemmamatcher.

– Det är klart att man är besviken på publiksiffrorna så här långt och det är inte okej. Nu är vi inte ensamma om de här problemet. Det är ett fenomen som syns inom både innebandyn och ishockeyn, och problemen finns tydligen numer inom NHL-hockeyn också.

Inom IBF Falun jobbar man dock hårt för att höja upplevelsen för åskådarna i arenan, vilket förhoppningsvis ska locka fler till att komma på hemmamatcherna.

– Det räcker med att vi har ett av de bästa lagen och några av världens bästa spelare. Vi måste bjuda på show och göra det lite mer amerikaniserat. Helt enkelt en annan helhetsupplevelse. Vi kommer att jobba med det i arenan och satsningen kommer att synas fullt ut den 17 december när vi möter Sirius. Då kommer bland annat den nya mediakuben att vara på plats.

På onsdag väntar ett hett möte i Jalas arena när Storvreta kommer på besök. Ett riktigt klassikermöte mellan de två lag som vunnit samtliga SM-guld de sju senaste åren.

– Det är klart att det blir lite mer anspänning när vi möter ett lag som Storvreta och nu får vi chansen att ta en liten revansch för semifinalförlsuten i våras. Det gäller också att pinka in reviret inför fortsättningen av säsongen.

Hur ser blijettläget ut inför matchen mot Storvreta?

– Det märks att det är ett större intresse än tidigare, både med sponsorföretag och vanliga biljetter. Hur mycket folk som kommer är svårt att säga i dagsläget, men det kommer att bli en helt okej publiksiffra.

Målkungen Alexander Galante Carlström saknades i matchen mot Helsingborg i söndags, men är förmodligen tillbaka mot Storvreta.

– Galante hade varit sjuk med feber så man valde att vila honom och inte ta några risker, säger Patrik Bäck.

Mer läsning

Annons