Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Alla borde erbjudas amalgamsanering

Annons

I juni 2009 infördes generellt förbud i Sverige mot användningen av den mycket miljö- och hälsofarliga tungmetallen kvicksilver (Hg). Tyvärr gavs flera dispenser från förbudet, bland annat för det förödande vaccinet Pandemrix mot svininfluensan.

En stor del av befolkningen använder ännu amalgam dagligen eftersom det finns kvar i mångas munhålor. Denna användning borde förstås också genast förbjudas eftersom den kan orsaka en rad svåra hälsoproblem, vilket sjukvården ännu inte helt insett.

De som ännu bär på amalgamplomber borde erbjudas gratis, skonsam sanering

Många lever ännu med kroniska förgiftningssymtom utan att få förståelse eller hjälp. De som ännu bär på amalgamplomber borde erbjudas gratis, skonsam sanering enligt Tandvårdsskadeförbundets riktlinjer. Detta skulle förebygga mycket lidande samtidigt som sjukvårdskostnaderna skulle minska.

Jag är en av dem som fått en stor del av livet förstört på grund av kvicksilveranvändningen inom sjuk- och tandvården. Jag har skrivit en bok via förlaget Lyacon om mina bittra erfarenheter om påtvingad kronisk ohälsa.

Den 10-13 juni pågick en internationell avgiftningskonferens, MetDetox, i Berlin. Det borde inte minst Socialstyrelsen ha uppmärksammat och likaså tagit till sig de kunskaper som finns för att i någon mån äntligen erkänna och ta sitt ansvar för den stora hälsokatastrof som deras lättvindiga godkännande av amalgam och tiomersal medfört.

Bo C Modin

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons