Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla drabbas av coronakrisen

Alla drabbas av coronakrisen. Regeringen skapar det ena krispaketet efter det andra. Många vill ha hjälp: stora företag, små företag, arbetsgivare, löntagare, arbetslösa och nyligen insjuknade.

Det finns en grupp som regeringen och hela samhället vänt ryggen och helt glömt bort

Det är givetvis bra att alla får hjälp, men det finns en grupp som regeringen och hela samhället vänt ryggen och helt glömt bort. Det är de av Försäkringskassan utförsäkrade. De som redan före coronavirusets tid var sjuka och som nekats sjukpenning och sjukersättning av Försäkringskassan. De som efter utförsäkringen inte kan betala hyran eller köpa mat. De som tvingas neka sina barn det som de andra barnfamiljerna i grannskapet kan erbjuda sina barn. De som på grund av sjukdom i vissa fall inte ens orkar överklaga Försäkringskassans beslut. De som inte ser någon framtid och lösning på problemet och som tragiskt nog i värsta fall väljer att ta sina liv.

Denna grupp fick ingen hjälp före coronakrisen och deras situation har nu förvärrats.

Alla är inte lika mycket värda i dagens samhälle. Hanteringen av de långtidssjuka är en skam för Sverige!

Jonny Kvist

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips