Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Allas lika värde är i fokus när Revyresan showar loss

Vi har något mycket speciellt i Borlänge kommun som bör få stor uppmärksamhet och uppskattning och har du inte upplevt det ännu, se till att ta del av nästa evenemang som kommer att gå av stapeln på Maximteatern i vår. Det blir en upplevelse och ett minne för livet, jag lovar.

Borlänge ska vara stolta över det som det här gänget presterar

1500 jullunchgäster på Galaxen och närmare 300 julbordsgäster på ett företagsevenemang, bara under den senaste veckan. Till det, drygt 600 konsertbesökare i Stora Tuna kyrka för en dryg månad sedan. Dessutom minst tusen revybesökare på vårens föreställningar på Maxim och ett mycket uppskattat uppträdande på en showkryssning till Finland. Dessutom har det varit ett större antal föreställningar under året på mindre arrangemang.

Nej, det är inte någon "etablerad stjärnas" turnéprogram. Det är Revyresans program det senaste året. En showgrupp bestående av ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar. De har haft en publiktillströmning som få artister får uppleva. Borlänge ska vara stolta över det som det här gänget presterar. De levererar något utöver det mesta och ger staden en profil utåt där integration, delaktighet och allas lika värde är i fokus och där strofen i texten till Revyresans succésång "I kärlekens spår" så tydligt förmedlar något som vi alla kan dra lärdom av: "Att alla mänskor kan om man hjälper varann."

Även med de svåraste utmaningarna i livet kan man uppnå vad som helst bara man hjälps åt och där alla bidrar med just det man kan

Alla involverade i Revyresan har insett värdet i detta att hjälpa varandra. Även med de svåraste utmaningarna i livet kan man uppnå vad som helst bara man hjälps åt och där alla bidrar med just det man kan.

Bo Gunnar Karlsson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips