Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alltför många är tysta när det gäller klimathotet

Vilka kommer att få skulden ifall vi inte klarar att avvärja klimathotet? Vissa grupper av medborgare ligger illa till. Jag tänker inte i första hand på våra folkvalda, utan på våra lärare, våra journalister och på alla oss föräldrar och mor- och farföräldrar, som inte försvarat våra barn- och barnbarns intressen tillräckligt mycket.

Vi sätter cykelhjälm och bilbälten på alla barn, vi ger dem massor av kärlek och julklappar – men alltför många av oss är tysta när det gäller klimathotet

Vi sätter cykelhjälm och bilbälten på alla barn, vi ger dem massor av kärlek och julklappar – men alltför många av oss är tysta när det gäller klimathotet.

Det finns fler och fler undantag, javisst. Fler och fler journalister tar upp problemet. Kanske din tidning också. Du kan förstärka detta genom att skriva ett mejl till din tidning och tacka för varje artikel som tar upp klimathotet och uttrycker stöd för en vettig klimatpolitik.

Det är väldigt bråttom, alla goda krafter behövs. Förbränningen av klimatskadliga bränslen måste upphöra helt inom några få år. Hur skulle något sådant kunna gå till?

Vi i Klimatsvaret vill ge alla medborgare ett omställningsbidrag. Det kan finansieras av en stigande avgift på alla bilbränslen som orsakar koldioxidutsläpp. Barnfamiljer och de som bor på landsbygd och i glesbygd måste få mest. Vi kallar det "Avgift och Utdelning".

Vi träffar dem som beslutar om vårt lands klimatpolitik och diskuterar förslaget. Kolla in vår webbsida för mer information.

Lars Almström, klimatsvaret.se

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips