Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Angående apoteksfrågan i länet

Annons

Heder till befolkningen i Särna som går man ur huse för att rädda sitt apotek. Denna gång ivrigt påhejad av Ulf Berg och andra ledande M-politiker.

Tidigare stängdes apoteket Kronan i Borlänge sjukhus utan minsta protest eller debatt från Ulf Berg. Begreppet ”att vända kappan efter vinden” har fått ett lysande exempel. Nu när det gäller att vinna billiga politiska poäng, passar man på att ge socialdemokraterna irriterande nålstick.

När det gäller att vinna billiga politiska poäng, passar man på att ge socialdemokraterna irriterande nålstick

Sossarna är förvisso inga exemplariska glesbygdskramare, men det borde framgå att skälen till nedläggning är olika vid de två vårdcentralerna.

I Borlängefallet skyller man på lönsamheten, det vill säga man prioriterar privata apoteks vinstintresse före människors hälsobehov.

I Särna sägs nedläggning vara nödvändig, eftersom det råder brist på farmaceuter. Men det är bara en halv sanning. Det finns visst gott om apotekspersonal i landet! Problemet är bara att de finns i alltför många privata apotek, alltför tätt lokaliserade i lägen, där profiten finns att hämta.

Att inte ha en genomtänkt koppling mellan vårdcentral och apotek är snarast en skänk från alliansregeringen nu förvaltat av ”moderata Ulfar” i fårakläder!

Leif Vänström

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons