Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Angående svartbygget på Prästgärdet i Säter

Om vi som enskilda kommuninvånare eller företagare i Säters kommun har för avsikt att bygga eller bygga om en fastighet, antingen för vår egen skull eller för att expandera vårt företag, möts vi av stora byråkratiska problem vad gäller bygglov, miljökrav och andra lagstadgade åtgärder som måste vidtas för att kunna påbörja vår byggnation.

De lagar och förordningar som gäller för oss vanliga skattebetalare gäller väl, förhoppningsvis, även ansvariga politiker

När man läser vissa insändare beträffande SÄBO-bygget i Säter så är min tolkning att när det gäller myndigheter är det helt okej att göra avsteg om det är för en "god sak" exempelvis att ordna äldreboende. Om jag eller mitt företag resonerar på samma sätt så drabbas vi av höga skadestånd som vi personligen blir ansvariga för betalning av. Förmodligen hade jag som chef och ansvarig för "svartbyggebesluten" inte fått behålla mitt chefsansvar. Nu är det ju politiker som till sist fattat besluten om att påbörja byggnation utan erforderliga tillstånd. Att vid en revision av detta ärende ge dessa personer ansvarsfrihet är för mig helt otänkbart.

De lagar och förordningar som gäller för oss vanliga skattebetalare gäller väl, förhoppningsvis, även ansvariga politiker.

För Liberalerna och skattebetalare i Säter;

Håkan Gustâv

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips