Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äntligen folkfritt på arenorna

Äntligen har man insett vad jag ansett länge: låt det vara folkfritt på arenorna.

Tänk att det skulle till en rejäl kris för att inse att det bästa är att sända fotboll med tomma arenor.

Ingen publik som behöver vaktas av dyra poliser, ingen risk för upplopp och naturligtvis ingen risk för smitta, inte ens en liten snuva då det inte finns någon att smitta. Och tänk så skönt att världens alla åtta miljarder människor kan sitta hemma och titta på varenda match världen runt och inte behöver ut på vägarna för att ta sig till arenorna.

Det räcker med en bra gräsmatta, två mål, två lag och domare. Inte ens en korvgubbe

Inte en endaste bil på väg till en arena, det kommer att rädda miljön, nollutsläpp vid varje match jorden runt och vid varje spelomgång. Likaså gör vi med hockey och all sport och alla konserter. Rolling Stones kan stå i sin studio  och spela "live" som sänds ut till världens åtta miljarder människor från nord till syd som kan sitta hemma i fåtöljen och titta.

Det blir ingen fylla på Dalhalla och Globen och andra jättearenor för där är tomt. Och miljön kommer att jubla. Det blir inga artister som behöver dra över jorden i flygplan och inga långtradare med utrustning.

Arenorna kan byggas om till anläggningar som producerar vegetabilier för vår överlevnad. Klubbarna kan sälja arenorna och det behövs inte byggas fler. Det räcker med en bra gräsmatta, två mål, två lag och domare. Inte ens en korvgubbe.

Så tycker Sven Lind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips