Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att privatisera ökar kommunens kostnader

Annons

Så var det dags för Moderaternas privatiseringsiver igen, Willfox och Hedlund vill införa Lagen om valfrihetssystem (LOV).

Har ni inte förstått att kostnaderna skulle avsevärt öka för kommunen? Varför? Jo för att det förutsätter en ledning som skall styra de anställda ut till de olika vårdbehövande. Den överbyggnaden kommer inte bli billig.

Det är skattepengar som går rakt ut till privatpersoner och som inte bidrar ett dugg till vården.

Man kan med erfarenhet från många andra ställen se att vården kommer att bli sämre. Detta beroende av att de som äger företaget skall ha en rejäl vinst.

Enligt en utredning som gjorts och som Mats Nilsson (S) meddelade, har kommunen hundra procent nöjda kunder. Är inte det ett fint betyg för i första hand vårdpersonal och för kommunen?

Ni ser helt uppenbart inte konsekvenserna av privatiseringen av vård, omsorg och skola. Följer ni inte med och ser hur det står till på våra sjukhus och vårdcentraler, där vår fina vårdpersonal sliter som djur? Detta tack vare stafettläkare, sjuksköterskor och den organisation som kostar massor. Utöver det har det tillkommit en ny grupp som ställer diagnoser per telefon och sedan debiterar regionerna.

Om all denna personal som ovan nämns, i stället tog anställning på sjukhusen eller vårdcentraler, skulle vi vara tillbaka där vårdpersonalen hade en måttlig arbetsbörda och regionerna skulle få en väsentligt bättre ekonomi.

Att KD ställde upp på ert förslag förvånar inte, men att L gjorde det förskräcker.

Heder åt Majoriteten, som uppenbarligen ser farorna och som styr kommunen på ett hedervärt sätt.

Dan Ericson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips