Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att skita i de fattiga är statens melodi

Att ge till de rika och skita i de fattiga är statens melodi.

3,4 miljoner i omställningsstöd går till lyxlirare som är miljardärer, riskkapitalister och dömda ekobrottslingar, som fortsätter att leva lyxliv. Det framkommer i Expressen, Dina Pengar.

Samtidigt har det gått ett halvår sedan lagändringen att folksamlingar på max 50 personer började gälla med påföljden att marknadsförsäljarnas inkomstmöjligheter i sin bransch, i sex månader, minskat med 100 procent. Något som regeringen dock sopar under mattan.

En av ägarna i Ur & Penn som det handlar om, köpte enligt tidningen en Bently Continental GT mitt i krisen. Företaget låter en annan delägare köra en ny Rolls Royce Phantom V111 värd minst sex miljoner kronor.

Som det ser ut idag, riskerar Sverige att inte ha några marknader kvar i framtiden. Familjer med företag, och många gånger med anställda, riskerar nu att få se sina livsverk och liv slås i spillror, är detta rimligt? Är detta ur samhällsekonomiskt, moraliskt och etiskt perspektiv, under rådande omständigheter ett korrekt förfarande av regeringen?

En öppen fråga till statsminister Stefan Löfven: Hur länge till anser statsministern att landets marknadshandlare kan klara sig utan inkomster/stödåtgärder? Handlar det om ytterligare ett halvår? Eller handlar det om år utan stödåtgärder? Kommer aldrig någon hjälp? Ska det gå så långt att företagare med familjer tvingas gå från hus och hem?

Stig Wiklund

Marknadshandlare i över 40 år, nu pensionär

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips