Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Avskaffa privata vårdgivare

Ska det vara så svårt att förstå varför så många på särskilda boenden och hemtjänsten drabbats av viruset?

För flera år sedan skars det ned i många särskilda boenden och det i de flesta kommuner. I och med detta pressades personalstyrkan ner, inte minst i privatföretagen, för där ska ju pengarna gå ner i ägarnas fickor.

Hur blev resultatet? Jo, med en snäv bemanning försöker personalen jobba så mycket som möjligt - för det finns inga personalresurser som kan täcka upp för dem.

När det gäller skyddsutrustning har alla tidigare politiker tagit bort alla krislager. När man väl fick in utrustning och delade ut det, så har det på vissa vårdställen, som det stora i Stockholm, varit problem med att få tillgång till rätt och bra ändamålsenlig utrustning.

All personal på så väl särskilda boenden och hemtjänst gör ett förtjänstfullt arbete, ingen skugga skall falla över dem, ej heller över all vårdpersonal, som gör ett enormt jobb.

Jag hoppas att politikerna har tagit lärdom av nuvarande situation och ser till att vi alltid har katastrofutrustning när den behövs

Jag hoppas att politikerna har tagit lärdom av nuvarande situation och ser till att vi alltid har katastrofutrustning när den behövs, för det här lär inte vara den sista pandemin.

Samtidigt är det politikernas skyldighet att ha en bra personalpolitik med goda löner och en personaltäthet, som inte sliter ut personalen.

För att uppnå detta bör de privata vårdgivarna helst avskaffas.

Dan Ericson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips