Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bankledningen skiter i de äldre och föreningarna på landsbygden

Om man läser på Södra Dalarnas Sparbanks hemsida kan man läsa följande : "du känner igen oss på det lokala engagemanget." Vilket skämt!

LÄS OCKSÅ: Insändare: Ompröva beslutet att stänga bankkontoren i Långshyttan och St Skedvi

LÄS OCKSÅ: Nytt bankkontor i Säter

Nu avslutar banken det "lokala engagemanget" genom att stänga bankkontoren i Långshyttan och St Skedvi. Det hela började med att uttagsautomaten i Långshyttan togs bort. Då begärde jag och Anki Rooslien ett möte med bankledningen och fick då garantier att beslutet att ta bort uttagsautomaten inte var början på minskad service i Långshyttan. Nåväl, det gick en tid. Sen minskade man öppettiderna. Då var vi några som frågade inne på banken om detta beslut var en början på att avveckla lokalkontoret. Nej svarade de, absolut inte. Ingen skugga dock över de anställda på lokalkontoret, de hölls förmodligen i ovisshet om vilka avsikter högsta ledningen hade.

Sedan kom nu detta vi befarat. Man stänger lokalkontoret. Hur ska nu alla föreningar, som har arrangemang med kontanter, göra? Hur ska vi kunna skaffa växelkassor? Hur ska vi göra med intäkter? Det är klart, vi kan ju alltid åka till Hedemora i dessa ärenden. Men hur gör "faster Hulda", 80 år utan dator och bil? Hur gör hon och alla andra som inte har tillgång till eller råd att ha vare sig bil eller dator, när de ska betala sina räkningar? Dessa och föreningarna skiter bankledningen i, de lämnar dem åt sitt öde, skam till sägandes!

Jag för min del kommer så snart som möjligt att byta bank. ICA-banken till exempel har samma service som Södra Dalarnas Sparbank. Ett annat alternativ är Handelsbanken. Ska vi ändå tvingas åka 4,5 mil tur och retur för att sköta våra bankärenden kan vi lika gärna göra det i en annan bank. Den bank jag/vi har nu spottar ju på mig, så därför vill jag inte ha med dem att göra! Tage Danielsson, den geniale textförfattaren, skrev en gång följande: "Vad i helvete har de för sig i banken efter tre". Ja du, Tage i din himmel, de stänger lokala bankkontor, det har de för sig i banken efter tre!

Allan Mattsson

Kommunlistan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare