Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barn far illa inom skolans väggar

Jag blev illa berörd när jag häromveckan läste om en elev som försökt strypa en annan. Uppenbarligen saknar skolorna möjligheten att skydda elever fullt ut. Varför kan inte elever få må bra i skolan? Intet ont anande föräldrar släpper iväg sina barn och ungdomar - och till och med uppmuntrar dem- att gå till skolan, fastän stora brister finns. Märk väl, det brister i såväl friskolor som kommunala.

Naturligtvis ska händelser likt denna anmälas. Det är en markering att detta beteende inte tolereras.

Varför anmäls inte fler skolor av föräldrar då elever utsätts för kränkande behandling i skolans lokaler på skoltid, eftersom skolan således brister i vaksamhet, skydd och agerande?

Varför reagerar inte skolungdomarna själva? Vart vänds deras egen ilska?

Friskolor är tyvärr inte bättre på att skydda sina elever. Ibland kan man tro det, eftersom föräldrakollektivet är mån om att ryktet upprätthålles- oavsett vad. I samma stad finns olika problematik på olika skolor - oavsett om det gäller en friskola eller en kommunal.

En skola hade problem med bränder, en annan med stryplekar och små utrymmen. En har haft mycket drog-och-gängrelaterade bekymmer och en skola har en jargong som troligen förklarar varför ett antal elever där drabbats av ätstörningar.

Barn far illa inom skolans väggar. Många elever upplever varje dag att studiero inte existerar.

Och det är hög tid att fler bryter tystnaden.

Gott nytt år

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips