Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bättre med sommartid

Svar till Mr Time som skrev "Se till att få ett slut på sommartiden" i DD. Han vill ha "normaltid" det vill säga vintertid året runt.

Jag tror tvärtom att sommartid året om gör större nytta och välbefinnande, i alla fall om man har den vanliga arbetstiden 7.00-16.00.

Vid sommartid året runt så ger det många extra ljusa timmar på eftermiddagen. I Dalarna skulle detta innebära att många slipper resa hem i mörker efter jobbet, till och med under midvintern, vilket säkerligen är bra för trafiksäkerheten.

För trafiksäkerhetens och de flesta arbetarnas skull, välj sommartid!

På morgonen är det i alla fall kolsvart stora delar av året när folk reser till arbetet. Ett argument som många förespråkare för vintertid för fram är också detta med "normal tid", det vill säga att klockan 12.00 skall vara den ljusaste tiden på dygnet. Och att folk skulle enligt undersökningar till och med skulle må psykiskt dåligt av sommartid.

De argumenten köper jag inte, då minst lika många mår dåligt av att både åka till och från jobbet i totalt mörker. Dessutom ställer jag mig frågan om dessa problem med ständig sommartid även gäller Åland som ligger ett gott stycke väster om exempelvis Haparanda och alltid ligger en timme före Sverige.

För trafiksäkerhetens och de flesta arbetarnas skull, välj sommartid!

Sommartid tack!

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips