Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Beredskapen är en skandal

Pandemins utsatta, de på äldreboenden, de var de som i första hand skulle skyddas, de var ju så sköra! Men vad blev det av det utlovade extra skyddet utan skyddsutrustning? Det blev en katastrof.

Och varje dag får man se på tv:s pressträffar hur kurvan planar ut, trots att vi har 4300 döda och att 90 procent är över 70 år.

I september-oktober, när andra vågen kommer, hur är våra beredskapslager då?

Det är skandal och pandemin är bara i startläge. I september-oktober, när andra vågen kommer, hur är våra beredskapslager då?  Är de lika tomma som vanligt och står höjdarna och skyller ansvarsfrågan på kommuner och regioner, utan att ge en hjälpande hand? Och uppmanar de oss att tvätta händerna, hålla avståndet och kommer de lägga ansvaret på medborgarna och idiotförklara länder som brukar visir och munskydd?

Men vi får väl i grunden skylla misslyckandet på kristdemokraternas Göran Hägglund, som 2009 nästan privatiserade hela den svenska apoteksrörelsen och all lagerhållning försvann från svensk sjukvård, på grund av maximerade vinstintressen!

Coronakrisen är ett typexempel på när svensk myndighetsutövning har spårat ur!

Fd Morabo

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips