Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bestört över asfalteringen i Lugnet

Asfalteringen i Lugnets skidområde i Falun är både miljöförstöring och en felaktig satsning.

Som närboende till Lugnet använder jag liksom många andra grusvägarna, samt stigarna till motion och promenader i det vackra kulturlandskapet med beteshagar och stenrösen.

Miljön blir därmed förstörd för all framtid

Jag blir bestört när man nu håller på att anlägga 5-8 meter breda asfaltvägar för rullskidåkare och därmed försvinner de smalare grusvägarna och naturstigarna. Miljön blir därmed förstörd för all framtid. Etapp 2 utanför skidstadion beräknas kosta 10 miljoner kronor och omfattar 3-4 kilometer långa asfaltvägar. Förutom anläggningskostnaden tillkommer underhåll av vägnätet.

Varför skall asfaltbanor överhuvudtaget anläggas för en mindre andel rullskidåkare när den stora allmänheten därmed utestängs från jogging och promenader på de gamla naturstigarna?

De vanliga individerna trängs bort och kommunen satsar mer på elittänkande

För folkhälsan (övervikt, inaktivitet) är det viktigare att vanliga så kallade motionärer har möjlighet att använda Lugnetspåren.

Vem vill riskera att promenera på asfaltgatorna och bli påkörd av åkare i hög hastighet? De vanliga individerna trängs bort och kommunen satsar mer på elittänkande vilket går stick i stäv mot förbättrad folkhälsa.

Vilka politiker och tjänstemän är ansvariga för denna felaktiga satsning, när pengarna istället behövs till skolan, fritidsgårdar samt äldreomsorg och hemtjänst? Falu Kommun skall som bekant spara 100 miljoner kronor i sin budget nästa år.

Tacksam svar från berörda samt länsstyrelsen.

Mycket besviken Falubo på Järlinden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips