Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Betydelsefullt med en statsminister som lyssnar på pensionärerna

Annons

Den 2 juli i fjol var för oss i PRO Mora en högtidlig dag. Då kom statsminister Stefan Löfven på besök. Han ansåg att det var viktigare att besöka oss i Mora än att vara på Almedalsveckan på Gotland. Visst gjorde han ett bra val?

Vi fick tillfälle att prata med honom om våra frågor och våra önskemål. Som första punkt talade vi om att vi ville ha bort den orättvisa pensionärsskatten som borgarna hade infört. Nu i år, under juni månad, kan vi se i pressen att nu skall den bort och finansminister Magdalena Andersson har satt av 4.3 miljarder för detta.

Bra och tack på förhand säger vi.

Vid vårt möte med Löfven tog vi även upp att Socialdemokraterna ska se till att ingen skall behöva vara ”fattigpensionär”. Än har vi inte hört något om detta, men vi från PRO Mora ger oss inte.

Vi har även i år bjudit in statsministern till Mora, men han har på grund av andra arbetsuppgifter tyvärr tackat nej. Han har dock gett löfte om att återkomma till oss vid ett senare tillfälle.

Det är för oss pensionärer viktigt att ha en statsminister som lyssnar och förstår våra önskemål och ger oss allt stöd. Stefan Löfvens besök är för oss ett starkt och kärt minne och vi hälsar honom välkommen tillbaka. Vi garanterar att han ska få med sig många fler åsikter och frågor från oss till det fortsatta välfärdsbygget av vårt land, detta till gagn för oss alla.

PRO föreningen i Mora

Jons Ingemar Larsson

Arne Pettersson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips