Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Boende i Rågåker: "Bilförarna är ett hot mot människor och djur"

Kommunens lathet leder till döden! Det finns bilar som kör för fort överallt, men i Rågåker i Borlänge, på Ludvikavägen där det är 50-sträcka, kör folk i 80–100 och kommunen gör inget.

Det är dessa bilförare som är ett hot mot både människor och djur, på bara 200 meter så har minst fem katter och en höna blivit överkörda och kommunen bryr sig inte.

Resultatet chockerade både mig, min pappa och mina grannar

Jag fick i uppdrag av min pappa att mäta hastigheten på två olika ställen och resultatet chockerade både mig, min pappa och mina grannar. Mellan klockan 19.30 och 21.00 åkte minst 150 bilar för fort och det är inte tiden då alla åker till och från jobbet, då är det ännu fler som åker för fort!

Kommunen kommer med ursäkter som: "Det är en transportled för utryckningsfordon", "Det stör när bilar accelererar efter ett farthinder” och "Medelhastigheten är låg det är inte behov av några farthinder”.

Men inga av motargumenten funkar eftersom:

1) Man kan inte ta sig till Ludvikavägen på ett smidigt sätt från brandstationen eller polisstationen utan att åka över ett farthinder.

2) Vi har redan ljudet från gasning från lastbilarna som accelererar när de svänger ut från industriområdet.

3) Medelhastigheten kan man inte lita på för den dras ner så hårt av Epa-traktorer och så vidare.

Så kommunen, se till att sätta upp farthinder omedelbart så inga fler djur eller människor blir skadade.

En före detta kattägare

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips