Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Borde inte Dalarna agera mer kraftfullt?

Jag har sedan början av juni fört statistik över spridningen av coronaviruset i både Sverige och en del andra länder. I Sverige ligger spridningen nu på en relativt stabil och låg nivå. Jag har även sett hur spridningen i Sveriges regioner är.

Det måste ju också vara mycket viktigt att få ner smittspridningen före vintern så att till exempel inte nästa års Vasalopp äventyras

Jag kan då konstatera, att sedan i slutet av augusti har Dalarna hela tiden haft det största antalet nya konstaterade coronafall i Sverige, om man ser till antalet innevånare. Vet dalfolket detta? Från den 1 oktober upphävs besöksförbudet på äldreboenden, vad händer då?

Leksands IF och Mora IK är för sin överlevnad beroende av att smittspridningen minskar, så att publik kan tillåtas på deras matcher. Det måste ju också vara mycket viktigt att få ner smittspridningen före vintern så att till exempel inte nästa års Vasalopp äventyras. Är det inte dags att de som är ansvariga för smittskyddet i Dalarna går ut med lite mer information om detta, i mer än vad man kan läsa på diverse hemsidor? Är det inte dags för lite mer braskande rubriker i tidningar, radio och TV?

Region Norrbotten drabbades i slutet av juni och början av juli av ett kraftigt utbrott i Gällivare. Man vidtog kraftfulla åtgärder, larmade i massmedia och lyckades på cirka ett par veckor få ner antalet smittade kraftigt och ligger nu på en mycket låg nivå. Borde inte Dalarna också lyckas med detta?

Lasse Back , Mora

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips