Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bra Federley

EU-parlamentarikern Fredrick Federley från Björbo försöker sätta stopp för de onödiga resorna mellan Brüssel och Strasbourg.

Det är ofattbart, hur man redan 1992 fastställde, att Europaparlamentet ska sammanträda 12 gånger om året i Strasbourg och resten av tiden i Brüssel. Vilket resursslöseri, både med pengar och arbetstid att varje månad transportera personal och arbetsmaterial fram och tillbaka mellan Brüssel och Strasbourg.

Efterhand har miljöaspekterna kommit fram, och då gäller det att hålla igen med resandet. Och nu har vi problemet med Coronan, som medför reseförbud till många länder och restriktioner, som karantän. Men inget av detta kan få EU att ändra på sina rutiner och minska på resorna. Det går an att stifta lagar för andra, men själva tycks de stå utanför lagen.

Man borde ta bort paragrafen om att sammanträda i Strasbourg och bara ha en arbetsplats – i Brüssel. Frågan har kommit upp i EU-parlamentet, men Frankrike säger nej till att bara ha en arbetsplats, och därmed blir det ingen ändring. Hur vore det om varje enskilt EU-land ställde speciella krav för att stå kvar i EU? Borde inte EU-parlamentarikerna kunna enas om att ha endast en arbetsplats, Brüssel, och upphöra med de otidsenliga resorna till Strasbourg?

Brita Skedung

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips