Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Busschauffören: "Jag är glad varje dag jag kan avsluta mitt arbetspass utan att det hänt någon olycka"

Nu kommer den årstid som vi busschaufförer fasar för, hösten och vintern med mörker, snö, is och halka och en enorm ökning av trafik på de större vägarna.

Ansvariga planerare tycker dock inte att det är någon skillnad köra buss sommar eller vinter eftersom man behåller sommartidtabellerna även under vinterhalvåret. Vi skall alltså köra våra bussar i samma hastighet på vintervägarna som vi gör sommartid. Det strider mot allt när det gäller trafiksäkerhet och den så kallade nollvisionen.

Jag är glad varje dag jag kan avsluta mitt arbetspass utan att det hänt någon olycka...

Jag skulle vilja att ni som sitter på Dalatrafiks kontor och planerar, gjorde studiebesök och följde med på några bussturer, några linjer utanför Borlänge eller Falun. Gärna någon av de linjer som går upp mot fjällvärlden och på de dagar man har stugbyte på fjällanläggningarna. Då får ni se trafiksituationen när Stockholmarna skall upp till fjälls.

Jag är glad varje dag jag kan avsluta mitt arbetspass utan att det hänt någon olycka...

Chaffisen

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips