Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg inte bort sista grönområdet i Torsång

Annons

Öppet brev till ledamöter i Borlänge kommunfullmäktige.

Akut uppmaning inför beslutet den 10 december 2019, om att eventuellt bygga bort allmänna intressen vid Uvbergsviken och närliggande motionsspår på Hagudden för all framtid.

Ni bör mangrant och enskilt läsa igenom varenda inlämnad besvärsskrivelse

Ni bör mangrant och enskilt läsa igenom varenda inlämnad besvärsskrivelse, som finns i den så kallade antagandehandlingen i ärendet. Detta då Byggnadsnämnden med Ronny Beyer i spetsen inte verkar ha förmåga att ta till sig de konkreta problem som väldigt många, både grupper, enskilda personer och till och med kommunala enheter som Borlänge Energi har lämnat in! Notera då också de väldigt få, och vaga svar nämnden lämnat på besvären.

Bilda er en personlig ståndpunkt som ni sedan kan stå för, istället för att enbart lyssna på en intern funktion som verkar ha fastat i en ensidig åsikt.

Dessa grundläggande problem har också framlagts tidigare, såväl vid framtagande av den så kallade Översiktsplanen 2013 som redan 2006 när de första byggnationerna på södra delen av Uvberget presenterades. Ni kommer rimligen att förstå det idiotiska i att bygga igen den sista och enda plats där allmänheten kan komma till vatten och någorlunda orörd natur på hela sträckan mellan Torsång och Ornäs.

Lek också med tanken på att dra in gator och hus rakt in bland spårslingorna i Mellsta, och föreställ er vilken reaktionen skulle bli. Borlänge slogan skulle inte vara "ful men trevlig" efter det! Men man skulle nog få uppmärksamhet av annat slag...

Värnar om sista tillgängliga grönområdet i Torsång

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips