Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygget i Säter- ett inferno

Angående Prästgärdet i Säter vill jag använda ordet inferno. Det betecknar "en tillvaro omöjlig att uthärda".

Detta uttryck motsvarar det som undertecknad och andra boende på Falkgränd har stått ut med sedan mitten av sommaren, på grund av det pågående bygget av ett äldreboende.

Störningarna har gjort att det under dagtid har varit omöjligt att ha fönster och balkongdörrar öppna för vädring, beroende på bullret och på enorma dammängder under värmeperioden. Den extrema bullernivån beror mycket på det korta avståndet till arbetsplatsen som är ungefär 25 meter från de närmaste huskropparna.

Dessutom har en så kallad pålning pågått under fem veckor, med en mycket hög ljudnivå.

Kort sagt har både bostads- och livskvalitén allvarligt försämrats

Uteplatserna har givetvis varit omöjliga att använda och det har i sin tur medfört att i dessa coronatider har det varit uteslutet att ha besök av anhöriga. Kort sagt har både bostads- och livskvalitén allvarligt försämrats.

Under ett möte med Säterbostäder och kommunen, som påkallats av oss boenden, önskade vi oss någon form av kompensation och då helst i form av en temporär hyressänkning. Men vi möttes av beskedet att det var helt uteslutet. Informationen till oss närboende om tidsplan och utveckling har också varit helt obefintlig, trots löften om motsatsen.

Kan det vara så att negligerandet av våra önskningar och synpunkter beror på att de flesta av oss boende är pensionärer?! Vi känner oss i alla fall helt överkörda.

Sten Unnerud

Falkgränd 4

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips