Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Caroline Willfox: "Tjänstefel att inte tillsätta en haverikommission"

Mats Nilsson, Hans Johansson, Håkan Karlson och Ulrika Cederlöf vill i en debattartikel i Dala-Demokraten den 4 december att Barn och utbildningsförvaltningen ska få lugn och ro att bedriva det påbörjade utvecklingsarbetet.

De radar upp nio utvecklingsområden. Men vad majoriteten inte verkar förstå, är att en haverikommission kan leda till färre arbetsområden. Det är som att majoriteten vill få er att tro att vi inte tror att våra pedagoger och andra verksamma inom skolan jobbar. Vi vet att de jobbar. De sliter hårt varje dag.

Men det spelar ingen roll hur hårt de arbetar, gör man fel saker blir slutprodukten ändå inte bra. Eller för att ta ett litet slitet uttryck. Det spelar ingen roll hur mycket de ror om ledningen styr åt vänster, går det ändå inte att komma framåt. Tyvärr har denna båt sjunkit och ligger på botten. Då är det tjänstefel att inte tillsätta en haverikommission.

Enligt Lärarnas Riksförbund rankning återfinns Säters kommun på plats 290 av 290. På Lärarförbundets lista ligger Säters kommun på plats 277 av Sveriges 290 kommuner. Årets LUPP visar katastrofala siffror för välmåendet hos flickor på högstadiet.

Utan att föregå Haverikommissionen känns det som att det finns en Röd tråd i resultaten. Vi behöver hitta en blå stig.

Idag bedömer 52 procent av högstadieflickorna att de mår ganska eller mycket bra. Det har fallit från 84 procent 2015. Alltså 32 procentenheter vilket är oroväckande. Något har hänt från 2015. Idag mår alltså 48 procent av flickorna som går på högstadiet ganska eller mycket dåligt. Samma enorma tapp har vi upplevt när det handlar om hur flickorna upplever att de blir bemötta av lärare och andra elever. Från 58 procent 2015 till 28 procent 2019. Ändå anser majoriteten att ansvaret ligger på Regionen och BUP.

Däremot ansåg man att varmvattenbadet, som också var regionens ansvar, skulle bli en kommunal angelägenhet. Detta kostar kommunen 300.000 kronor per år. Flickors välmående hänvisar man däremot till Regionen, så man slipper att ta ansvar själv.

Caroline Willfox (M), oppositionsråd

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips