Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Caroline Willfox: "Vi tar striden för Folkets Hus - Dagens regi är inte att föredra"

Frågan och turerna om Folkets Hus har varit många. Det är en fråga som engagerar och berör.

Vi moderater har tagit och kommer att ta striden för att Folkets Hus blir just det, ett hus för alla medborgare och föreningar. Vi anser dock, som vi tidigare har påpekat, att dagens regi inte är att föredra.

Kommunen betalar lite drygt 2.5 miljoner kronor till Folketshusföreningen för drift och lokalkostnader varje år. Därefter betalar föreningen en liten symbolisk summa till kommunen varje månad. Trots att kommunen äger och står för nästintill hela summan av driften betalar vi även hyra när vi använder lokalen, uppemot 500 000-600.000 kronor per år. Alltså bidrar kommunen till dryga tre miljoner kronor till en enskild förening per år.

Moderaterna anser dels att kommunen inte borde betala så stor hyra för att ha möten i egna lokaler samt att fler föreningar bör kunna vara en del av driften av Folkets hus. Att utveckla och stötta flera föreningar inom ramen för ”Folkets hus” borde vara rimligt och något som skulle gagna fler medborgare.

Under senaste kommunfullmäktige presenterade kommunalråd Mats Nilsson information och siffror från Folkets hus föreningens verksamhet. Information som varken andelsägare eller kommunen fått ta del av. Märkligt kan tyckas, dels för att det för andra intressenter har hållits dolt men också för att det togs upp under kommunens budgetdebatt.

Självfallet förstår vi att Socialdemokraterna kämpar hårt i frågan men vad tycker Centerpartiet? När vi så här i efterhand tittat på de presenterade siffrorna som Mats Nilsson visade under fullmäktige ställer vi oss undrande till över om dessa stämmer. Vi skulle gärna vilja veta hur sammanfattningen har gjorts. När vi har tittat på verksamhetsberättelsen, aktiviteter och omsättning får vi inte ihop ekvationen.

Caroline Willfox, oppositionsråd i Säter

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips