Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Centern och Liberalerna rullar ut röda mattan för Jeff Bezos

Jag har inte riktigt förstått varför en uppluckring av LAS legat så högt på de borgerliga partiernas lista de senaste åren. Förutom som ren symbolpolitik så vet både C och L att lagen har gett arbetsgivarna en stabil svensk arbetsmarknad med få stora konflikter, det har gynnat svenska företag och alla vet om det.

Men nu har jag fattat, e-handelsjätten Amazon är på väg att etablera sig i Sverige och alla vet att Jeff Bezos inte kommer att acceptera den svenska modellen. När världens rikaste man skickar sina lobbyister så böjer vissa svenska politiker skyndsamt sina nackar, arbetstagarnas rättigheter måste beskäras.

Amazon är kända för att motarbeta all form av facklig aktivitet, man arbetar medvetet för att kringgå länders arbetsrätts och arbetsmiljölagar och här i Sverige så klappar de liberala tankesmedjorna så klart sina händer. Att Amazon är en ekonomisk ångvält som slukar all form av konkurrens och att e-handelns manipulation av våra konsumtionsvanor hotar det globala miljöarbetet verkar inte spela någon roll.

Centern och Liberalerna går i bräschen, när Jeff Bezos kommer så rullar de ut röda mattan.

Ulf Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare