Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Coronahysteri eller?

Annons

Visst är det olyckligt att människor dör till följd av coronaviruset men ännu fler kan komma att dö till följd av den ekonomiska globala nedstängningen. Statistiska fakta kanske kan ge ett annat perspektiv på krisen.

På planeten finns mer än sju miljarder människor. Av dessa dör uppskattningsvis 100 miljoner varje år av olika skäl. Översatt till döda per dag cirka 275.000 personer eller per timme 11.500 det vill säga lika många som dött till följd av coronaviruset sedan utbrottet i december för nästan tre månader sedan.

Som jämförelse har således fem personer dött av corona per timme att jämföras med 11.500 som dött av annan orsak samma timme. Under coronaperioden har också över 100.000 personer globalt dött av vanlig influensa. Varje dag dör också cirka 17.500 barn under fem år på grund av svält, men vem bryr sig då det normalt inte drabbar oss.

Låt inte rädsla och politiker begränsa livet utan låt hänsyn och omtanke vara ledstjärnor. Missförstå inte budskapet och var rädd om varandra.

I morgon blir det en ny dag och själv väljer jag hämtmat från krogen.

SAM

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips