Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att göra samhället rökfritt

Partiledardebatten i som sändes i tv den 7 juni med anledning om coronakrisen urartade till ett gräl om regeringsmakten som enbart skadade medborgarnas respekt för åtgärder nödvändiga för att undvika spridningen av covid-19-pandemin.

I den destruktiva debatten satte alla partirepresentanter ekonomin i första rummet istället för ekologin.

Att göra covid-19 till en fråga om regeringsmakten är att rasera allt som hittills byggts upp i Sverige för att kunna komma ur krisen så lindrigt som möjligt

Covid-19-pandemin ska ses ur ett globalt perspektiv, pandemin är inte begränsad till Sverige. Att göra covid-19 till en fråga om regeringsmakten är att rasera allt som hittills byggts upp i Sverige för att kunna komma ur krisen så lindrigt som möjligt.

Den grundläggande drogen som oftast leder till alla andra droger och till den kriminalitet som följer i drogernas spår är nikotinberoendet. Det är hög tid att våra folkvalda ställer sig bakom Tobacco Endgame 2025 och vidtar åtgärder för att sätta stopp för den affärsverksamhet vars hela affärsidé är att lura barn och ungdom in i nikotinberoende.

Den destruktiva affärsverksamhet, som existerar för att skapa ohälsa och drogberoende enbart för tobaksindustrins ekonomiska vinnings skull, behöver nu snarast avvecklas.

Regeringens stödpaket ska därför riktas så att alla som jobbar i tobaksbranschen får jobb i verksamheter som främjar hälsa, miljö och medborgarnas välbefinnande istället för ohälsa som nu är fallet. Det skulle vara lönsamt både ekologiskt och ekonomiskt för hela det svenska samhället och är en gyllene möjlighet att använda coronakrisen till någonting positivt.

Bo Hellgren

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips