Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att peka med hela handen

Annons

När inte privatpersoner kan ta ansvar, då måste Folkhälsomyndigheten sluta med att rekommendera. Nu är det dags att peka med hela handen.

Folkhälsomyndigheten, ta ert ansvar och förbjud folksamlingar över tio personer. Förbjud alla ej nödvändiga resor.

Hur svårt kan det vara att ha modet och förståndet att omedelbart ta dessa viktiga och i många fall livsviktiga beslut? Detta med att rekommendera olika åtgärder fungerar ju bevisligen inte.

Nu är det dags att sluta vara mesig och försiktig, det är hög tid att vara modig och att peka med hela handen.

Folk har bevisligen svårt att förstå vad som är viktigast, att resa i väg på semester några dagar, eller stanna hemma och bidra till att det inte blir en total härdsmälta” i Sverige

Rekommendationer fungerar inte, folk har bevisligen svårt att förstå vad som är viktigast, att resa i väg på semester några dagar, eller stanna hemma och bidra till att det inte blir en "total härdsmälta" i Sverige. Lär av andra länders framgångar och misslyckanden när det gäller bekämpningen av detta dödliga coronavirus.

All enad expertis i Sverige och övriga världen vill ha en långsam spridning och en så plan kurva som möjligt på denna coronaspridning, för att kunna ta hand om livshotande coronasjuka på våra sjukhus.   

Folkhälsomyndigheten har gjort många bra saker för att minimera spridningen av coronaviruset. Folk skall tvätta händerna ofta med tvål och vatten och det i minst 30 sekunder, de ska undvika andra människor i största möjliga mån och försöka hålla sig hemma.

 Nu är det dags att visa handlingskraft och skydda oss medborgare. Framför allt skydda dom äldre och sjuka från denna smitta. För var dag som går så sätter våra beslutsfattare människors liv på spel.     Folkhälsomyndigheten måste fatta snabba och modiga beslut som leder till att vi undviker en lavinliknande okontrollerbar coronaspridning i Sverige.

Martin Stugholm

Brunflo

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips