Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De är hyckleriets populister

Vice partiledaren Henrik Vinge hos SD har för deras räkning lämnat in en KU-anmälan riktad emot landets Utrikesminister Ann Linde med anledning av hennes intervju i ett tyskt debattprogram. Han vill mena att Linde har skadat det svenska anseendet avseende den strategi som Sverige tillämpar för att minimera coronapandemins konsekvenser. Själv så påstår denne Vinge att Sverige har misslyckats i sin strategi. Detta är ett grund-och huvudlöst påstående som skadar betydligt mycket mer det svenska anseendet än vad som sades utav Linde vid hennes tyska tv-intervju i programmet Konflikt Zon.

Eftersom våra länder bara är i början av denna epidemi så är det orimligt att redan nu kunna säga vem som har använt den rätta strategin och metoden

Hon uttryckte sig på ett felaktigt sätt om att svenska tester var gratis för alla och fick ske till alla, oavsett om individen hade symptom eller inte. I övrigt så hade Linde ett bra och tydligt som engagerat sätt att uttrycka sig, även om engelskan var knagglig, men hennes rättframma uttrycksförmåga den fick tyskarna att inse att mängden döda hos oss som är ett mycket stort antal, mot vad andra länder har uppvisat, det är ingen form av någon slags tävling emellan länder utan beror på många olika slags vårdformer, redovisning av dödsfallen som får diagnosen corona eller redovisas utav annan dödsorsak som mer sammanhänger med personens ålder som sammanhänger med åldersrelaterade sjukdomar och av många olika lokala förutsättningar.

Eftersom våra länder bara är i början av denna epidemi så är det orimligt att redan nu kunna säga vem som har använt den rätta strategin och metoden.

Tyskland har nu ett r-tal på 2,82 så de har långt kvar till att få en lämplig höjd på smittans konsekvenser.

Nej, Om det är några som borde vara föremål för kritik så är det Henrik Vinge och SD, liksom populisten Ulf Kristersson hos M, som bara vill locka de okunniga till att gilla moderaternas, ogenomtänkta inhopp, bara för att få följa SD som deras medlöpare.

Hyckleriet fortsätter!

Arne Åkerberg i Örebro

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips