Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Demokrati måste få kosta

Öppet brev till de ansvariga politikerna i Falu kommun.

Jag har noterat att Falu P byter ut sina parkeringsautomater med kort och mynt - till nya automater där bara Faluappen gäller.

Det är förvisso enkelt och bekvämt för smartphone-användare, men hur långt ska de övriga tvingas gå, om denna utveckling fortsätter? Av flera olika skäl äger inte alla (cirka 600 000 personer) en smartphone, som myndigheterna verkar tro.

Det känns som att toleransen i samhället mot de som avviker har ökat markant

Lösningen till detta är inte enbart mer digital utbildning utan ett bra alternativ till det digitala, även om det kostar något mer.

Demokrati måste få kosta!

Det pratas mycket om valfrihet men alla medborgare har inte samma möjlighet att kunna välja. Det känns som att toleransen i samhället mot de som avviker har ökat markant. Det mänskliga tenderar att glömmas bort bland alla ettor och nollor.

Jag tycker det är obehagligt att påtvingas ett enda betalningssätt som utesluter många resurssvaga grupper och flera äldre i samhället. Detta är bara ett exempel av många sysslor som försvårar vardagen för "smartphonelösa".

Marianne Petri

socialdemokrat

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips