Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är dags att göra Försäkringskassan mänsklig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi har lovat att se över rätten till sjukersättning och att ingen ska kastas ut ur Försäkringskassan. Dessutom vill han göra Försäkringskassan mer mänsklig. Hoppas att han håller sitt löfte så det inte är bara tomma ord.

Kent och Christina Börjesson har skrivit en debattartikel där de påpekar att det är viktigt att  kompetenta personer ger sig in i debatten om den omänskliga behandlingen av sjuka. De nämner också Gunnar Smideman som i DD skrivit en väldigt bra och saklig debattartikel om Försäkringskassans arbetssätt och ifrågasätter rättssäkerheten för de drabbade.  

Niklas Altermark har skrivit boken: Avslagsmaskinen, byråkrati och avhumanisering i svensk sjukvård, en bok som alla borde läsa. Det föreslog också Yvonne Malmgren som också skrev en läsvärd insändare i DD.

Jag hoppas verkligen att Ardalan Shekarabi kan vända skutan och inse att Försäkringskassan måste göras om i grunden eftersom det är ett rättsvidrigt system! Tänk att ge kontorister mandat att underkänna läkares sjukintyg och muta så kallade överförsäkringsläkare att också underkänna sina kollegers. Är inte det snudd på bedrägeri för de har ju aldrig träffat de sjuka? Kallas inte det osant intygande?

Ta reda på vad denna omänskliga organisation kostar skattebetalarna. Låt läkare ta hand om sjuka patienter och inte ödsla tid på att fylla i Försäkringskassans idiotiska formulär till ingen nytta. Sluta att trakassera svaga människor som inte har ork att försvara sig och överbelasta inte förvaltningsrätten med alla överklaganden.

Hoppas på ett humanare fosterland!

Vanja Palm

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips