Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är dags för rosornas krig

Jag är ledsen att säga detta, men jag tror sossarna behöver bli ett oppositionsparti så folk vaknar upp. Det är dags att ha lite "rosornas krig". Tyvärr är det nog nödvändigt.

Sluta kasta paj på andra partier, säg bara vad sossarna vill göra

Socialdemokraterna måste hitta en partiledare som är retoriker, har sunt förnuft och realistiskt tänk. De behöver en partiledare som lägger fram en framtidsplan att så här vill vill vi- ska vi- göra, om vi får väljarkårenens förtroende. Det ska ske utan kompromisser och då krävs det naturligtvis egen majoritet.

S behöver en partiledare som vågar vara positiv populist, så vanlig arbetarklass och medelklass samt LO-kollektivet och pensionärer märker konkreta förbättringar i verkligheten och i det dagliga livet. Det finns många områden som rent konkret går att förbättra. Alltså behövs mer verkstad mindre prat. Och likaså behövs humanism till en viss gräns.

Sluta kasta paj på andra partier, säg bara vad sossarna vill göra om man får majoritet i riksdagen. Och avsluta samarbetet med Miljöpartiet som är för radikala, de är en belastning för Socialdemokraterna.

På så vis tror jag Socialdemokraterna kan växa igen.

Tack för ordet från en gråsosse,

Lasse Gustavsson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips