Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är vi som är inkräktarna

Samtidigt som vår vardag rullar på med jobb, skola, handling, hämtning och lämning så pågår ett blodigt krig.

Det är vargjakt i Kölstaområdet i Västmanland. Sex vargar ska mördas.

Senast en människa dödades av en varg i det vilda var under tidigt 1800-tal. Varghatet är totalt obefogat och skräckhistorierna som varghatare växer upp med saknar helt förankring i verkligheten.

Vargen och alla andra djur bör vara skyddade och de borde ges den grundläggande rätten att få finnas till utan att dödas eller exploateras för våra intressen. De andra djuren var här långt före oss människor. Det är vi som är de verkliga inkräktarna, den verkliga faran, INTE vargen eller något annat djur. Att vi tillåter detta hat och förtryck av andra arter är förkastligt. Jag står bakom de få, modiga aktivister som är ute och kämpar för att skona vargarna under dessa veckor då de blodtörstiga varghatarna tillåts härja.

Idag var över 100 jägare var på plats för att omringa, driva och mörda. Aktivisterna fick laddade vapen riktade emot sig med hot om att bli skjutna, jägare försökte välta deras bilar, slet upp deras dörrar, drog och knuffades. En aktivist fick fronten på sin bil förstörd då jägare upprepade gånger backade in i henne. Aktivisterna gjorde vad de kunde men lyckades inte sätta emot hela styrkan på 100 hetsiga män med vapen. Idag dödades den andra vargen av sex i Västmanland. I den svenska rödlistan är vargen klassad som sårbar. Ändå mördas de med stöd av myndigheterna. Rädda liv, bli vegan.

Jessica Thiel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare