Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det verkar som att Ulf Berg har "kört i diket"

Region Dalarna har genomfört en katastrofalt dålig upphandling av medicinskt material. Konsekvensen har blivit att leverantören inte kan leverera det material som behövs för att kunna utföra opererationer och genomföra de undersökningar som behöver göras för att ställa diagnoser.

De som drabbas är alla de patienter som stått flera månader i kö i väntan på att få sin operation utförd. Dag efter dag tvingas de leva med sin smärta och nu tvingas de vänta ännu längre. Det är oklart hur länge!

Efter det kaos som nu råder, kräver Region Dalarnas opposition att man ska utreda om det är bättre att Region Dalarna själv tar hand om inköp och leverans till Dalarnas vårdinrättningar av allt medicinskt material. 

Den högst ansvarige regionpolitikern Ulf Berg (M), svarar att detta är en synnerligen dålig idé!

”Man slutar inte köra bil bara för att man kört i diket en gång” blev Ulf Bergs slutkläm på oppositionens framställan.

Hur länge tänker Ulf Berg sitta i sitt dike, innan han inser att Dalarnas alla patienter som stått i operationskö i månader har fått nog?

När tänker Ulf Berg ta sig samman och ta sig upp ur diket och lösa den situation som uppstått?

Drabbad patient

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips