Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Döp om Folk och Försvar till Elit och Försvar

Annons

Så har det hänt igen, hallelujamötet i Sälen.

Nyligen samlades den politiska och militära eliten i Sälen. Konferensen kallas Folk och Försvar. Ett mera passande namn borde vara Elit och Försvar.

Tonvikten var helt lagt på en överbudspolitik i försvarsupprustning. Den transatlantiska länkens riddare, med militärer och Nato-kramare inom och utom regeringen, tävlade om att vara mest försvarsvänliga.

Synpunkter från de som man i dagligt tal kallar folk, var reducerat till mindre än en tummetott

Synpunkter från de som man i dagligt tal kallar ”folk”, var reducerat till mindre än en tummetott. Ingen frågade sig om folk i allmänhet är beredda att avstå från sin välfärd för att göda den militära upprustningen. Den frågan vill man inte få besvarad. Därför blir ”folk” heller inte tillfrågade.

Man kan ju tycka att regeringen måste vara usla förhandlare? Varför ställer inte Löfven villkor gentemot borgerliga överbudspolitiker? Det finns miljarder att förhandla om, till exempel värnskatt, fastighetsskatt, förmögenhetsskatt med mera. Är det helt enkelt så att eliten anser att enbart vanligt folk ska bekosta de rikas försvar?

Leif Vänström, Pensionär

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips