Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ekologisk och klimatsmart mat i Dalarna

Miljöpartiet vill att användningen av antibiotika ska ske ansvarsfullt inom livsmedelsproduktion och djuruppfödning. Ett sätt att uppfylla detta är genom att välja ekologiska livsmedel eftersom ekologisk märkning ställer krav på att starkt begränsa användningen av antibiotika. Idag är målet för miljömärkta livsmedel 50 procent i Region Dalarna. Miljöpartiet kommer att arbeta för att öka andelen ekologiska livsmedel och höja den ambitionen ytterligare.

En stor och viktig fördel med ekologisk produktion är att den bidrar till att skydda den biologiska mångfalden, som är starkt hotad i Sverige och världen. Som exempel så har listan över hotade arter i Sverige, den så kallade Rödlistan, ökat med 11procent från 2015 till 2020. Det är viktigt att tänka på att vi är en del av naturen. Så är vi rädda om naturen så är vi rädda om oss själva. Miljöpartiet kommer att driva på i regionen för ständigt höjda ambitioner gällande klimat och miljö.

Kerstin Lundh (MP)

Regionråd Region Dalarna

Aron Knifström (MP)

Ordförande Miljöpartiet Dalarna

Maj Ardesjö (MP)

Vice ordförande Miljöpartiet Dalarna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips