Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En levande landsbygd ska inte ses som en kostnad

Annons

Svar till Björn Ljungqvist, DD 5 juli.

En tredjedel av Faluns befolkning bor utanför tätorten. För mig som socialdemokrat är det en självklarhet att även de som valt att bo utanför tätorten ska ha tillgång till en bra samhällsservice, till exempel skola och barnomsorg. En levande landsbygd ska inte ses som en kostnad utan som en förutsättning för att vår kommun ska vara attraktiv.

Att Barn och utbildningsförvaltningen bör få en större tilldelning kommer naturligtvis inte att innebära att förvaltningen slipper arbeta med effektiviseringar och jaga onödiga utgifter. Men det kommer att innebära att man får möjlighet att arbeta långsiktigt och inte behöver tvingas genomföra panikåtgärder.

Björn Ljungqvist, jag frågade dig på senaste nämndsmötet vad du anser om kommunledningens förslag att Barn och utbildningsförvaltningen ska spara två procent nästa år. Jag frågar dig igen. Är det rimligt att kommunen lägger ett sparbeting på skola och barnomsorg, besparingar på en redan låg budget?

Jag undrar även hur du ställer dig i frågan om budgettilldelning nästa år. Kommer du aktivt arbeta för att vi får en större tilldelning för våra skolor och vår barnomsorg?

En gång i tiden var Falun känd som en skolstad. Idag ligger vi i botten vad gäller tilldelade resurser. Var ska vi ligga? För oss socialdemokrater är det självklart att Falun ska ligga i framkant och åter vara känd som en skolstad.

Berit Fredricsson (S), andre vice ordförande i Barn och utbildningsnämnden i Falun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips