Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En vädjan i coronatider

Annons

Bästa specialister och experter, slå ihop era kloka huvuden istället för att pinka revir.

Som närstående till en person med flera olika diagnoser har jag vid flertalet tillfällen fått vara med om när vårdideologier gått isär inom medicin och psykiatri.

I dessa coronatider behöver vi medborgare en samordnad information och en myndighet som håller i taktpinnen, annars skapas det kaos i våra hjärnor

Det finns många experter kring coronaviruset. Det är docenter, överläkare och professorer. Nu är det av stor betydelse att alla dessa slår ihop sina kloka huvuden och gör något bra, i stället för att pinka revir. Annars skapar det förvirring i samhället. Vem ska man lita på?

Ni som besitter stor kunskap, vänd er i första hand till Socialdepartementet och Folkhälsomyndigheten och erbjud er spetskompetens. Det är viktigare att göra det innan ni går till media och får artiklar publicerade. Bespara oss ifrån en elitklubb som pratar över huvudet på de flesta av oss.

I dessa coronatider behöver vi medborgare en samordnad information och en myndighet som håller i taktpinnen, annars skapas det kaos i våra hjärnor. Vi måste kunna lita på varandra och låta prestigen få pausa en stund.

Yvonne Malmgren

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips