Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett samhälle i balans

När vi människor är i obalans, när vi känner oss som offer, är det lätt att vi överför vår frustration på andra. Detta kan kallas för projicering.

När vi är oförmögna att ta ett eget ansvar söker vi syndabockar utanför oss själva.

Träna att välja någonting annat än ilska och hat, träna på att vi faktiskt väljer våra tankar

Att söka balansen inom oss själva och stärka det egna ansvaret, är kanske det viktigaste vi kan ägna oss åt om vi vill ha ett samhälle i balans.

De oförrätter och de umbäranden vi människor får utstå, är ingenting annat än övningar för oss själva. Vi väljer om vi vill vara offer eller inte.

När vi blir arga på andra skadar vi oss själva. När vi tror att människor bara vill oss ont, visar detta att vi behöver träna mera. Träna att välja någonting annat än ilska och hat, träna på att vi faktiskt väljer våra tankar.

Att sikta en pil på en annan människa är en sak, att släppa strängen en helt annan. Den pilen träffar med stor sannolikhet vårt eget hjärta.

Claes Mankler

Bjursås

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips