Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Falun skall inte ge upp Dalregementet

I förra veckan presenterade regeringen ett uppdrag till Försvarsmakten om etablering av nya förband. Att Falun inte fanns med i förslaget är ett bakslag och tråkigt för alla oss som arbetat med frågan.

Falu kommun har varit aktivt och arbetat på många fronter för att visa att vi är ett bra alternativ för en regementsetablering. Vi har visat att Falun har ett bra strategiskt läge, vi har goda praktiska förutsättningar där en snabb och relativt billig etablering är möjlig. Vårt geografiska läge gör oss också till en attraktiv kommun vilket underlättar rekrytering av befäl.

Trots att regeringens uppdrag är en uppförsbacke finns det ingen anledning för Falun att ge upp

Trots att regeringens uppdrag är en uppförsbacke finns det ingen anledning för Falun att ge upp.

Försvarsministern är tydlig med att processen är öppen fram till dess att riksdagen fattar sitt beslut, den skall Falun vara en del av.

Arbetet för att Falun skall bli en regementsstad igen har skett i gott politiskt samarbete. Tillsammans kan vi fortfarande göra det möjligt!

Jonas Sallén Lennerthson

Oppositionsråd (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips