Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fel att skattemedel används till privatägd flygplats

Sälens flygplats eller Scandinavian Mountains Airport som det ståtliga namnet lyder skulle bli landets första privatägda flygplats med internationell trafik.

Flygplatsen skulle drivas helt kommersiellt. Inga skattemedel! Visserligen fick vi skattebetalare punga ut med en tredjedel av byggkostnaden, 250 miljoner kronor. Men driften är helt kommersiell. I alla fall första halvåret. Sedan begär man trafikplikt till flygplatsen. Trafikplikt innebär att medborgarna med skattemedel subventionerar flygtrafik till flygplatser som saknar kommersiella förutsättningar för trafik. Hoppsan! Så var det med den privata flygplatsen utan allmänna bidrag.

Men nu kan alltså inte turistnäringen i Sälen bära sina egna kostnader. Skattemedel är lösningen. Jag är inte ovillig att betala skatt. Jag kan till och med tänka mig att betala mer skatt. Men då vill jag att skattemedlen går till att motverka den globala uppvärmningen.

Däremot protesterar jag mot att skattemedel används för att en privatägd flygplats ska kunna bidra till ökade koldioxidutsläpp och ökad global uppvärmning.

Skattebetalare för klimatet

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips