Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fel säga att MP vill införa bensinförbud

Replik Katarina Gustafsson, DD den 10 juli.

Katarina Gustafsson skriver i en insändare att Miljöpartiet vill "införa bensinförbud i Dalarna". Detta är naturligtvis fel. Vad Miljöpartiet föreslår är att fossila bränslen ska vara borta i hela Sverige år 2030, en av många nödvändiga åtgärder för klimatet. I stället ska vägtrafiken då använda klimatneutrala drivmedel.

Katarina skriver också att vi i stället borde arbeta med matsvinnet, långväga mattransporter, engångsmuggar i plast och inköp av vatten i flaskor.

På initiativ från Miljöpartiet har Falu kommun framgångsrikt genomfört ett ambitiöst projekt för att minska matsvinnet. Arbetet fortsätter. Långväga mattransporter har vi sedan länge minimerat genom gemensamma transporter av lokalproducerade livsmedel. Regeringen vill gå längre än EU:s plastförbud och också förbjuda engångsartiklar som plastmuggar och plastbehållare till mat. Inköp av flaskvatten föreslog MP skulle bort i Falun i en motion redan 2007. Motionen bifölls delvis.

Allt det arbete Katarina vill att vi ska hålla på med, i stället för att minska klimatpåverkan från vägtrafik, pågår redan med full fart

Sammanfattningsvis: Allt det arbete Katarina vill att vi ska hålla på med, i stället för att minska klimatpåverkan från vägtrafik, pågår redan med full fart.

Katarina har haft många politiska uppdrag, bland annat suttit i kommunfullmäktige sedan 2002 och i kommunstyrelsen sedan 2012. Hon finns också med i regionfullmäktige i Dalarna. Skriver hon mot bättre vetande eller följer hon inte den verksamhet hon delar ansvaret för?

Richard Holmqvist (MP), ordförande i Miljörådet och del av den politiska ledningen i Falun 2011-2018

Maj Ardesjö (MP), språkrör och gruppledare

Mats Wiklund (MP), språkrör och gruppledare

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips