Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fimpar på gator är ett hot mot miljön!

Annons

Rökförbudet är förstås taget ur folkhälsoperspektiv, men man har nog inte förutsett att rökarna nu flyttas till en plats utan askkoppar. Runt om i Falun så ser det riktigt illa ut.

Fimpar ligger slängda lite överallt, vilket har fått många av oss att reagera. Nedskräpningen längst gatorna, vid busshållplatser, utanför serveringar och restauranger är riktigt bekymmersamt.

Att folk flyttar sig en bit för att röka gör att risken är stor att fimparna hamnar på stadens mark, vilket inte är så bra. Cigarettfilter består av en plast som ska fånga upp skadliga ämnen från tobaken som tungmetallen kadmium. Problemet är att fimpar inte är biologiskt nedbrytningsbara och att de som slängs i naturen läcker farliga ämnen.

Problemet är att fimpar inte är biologiskt nedbrytningsbara och att de som slängs i naturen läcker farliga ämnen

Jag ser gärna att hotell och restauranger erbjuder fickaskkoppar till sina rökare så att fimparna inte hamnar på marken, samt att de rökarna tar sitt ansvar för miljön och för att hålla Falun rent.

Katarina Gustavsson kd

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips