Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Finns inte medkänsla för våra medmänniskor längre?

Annons

År 2020 ägnar kommuner sig åt social dumpning. Att flytta människor utan försörjning till en annan kommun börjar likna Sverige i början av 1900 talet då flyttades "fattighjonen" utanför kommunens gränser. Har Sverige blivit så utan moral att medkänslan med våra medmänniskor inte finns längre?

Varje förändring blir efter en tid vardag och så småningom accepterade trots att de är ett hot mot det samhälle vi lever i

Kommunerna skriver måldokument och handlingsplaner där solidaritet och människors lika värde lyfts fram. Planerna har ingen som helst betydelse för idag är det pengar som gäller. Man sparar utan att tänka på vem eller hur det drabbar människor.

Vi väljare har inte engagerat oss tillräckligt i samhället.

Samhällsklimatet har blivit hårdare och kallare. Varje förändring blir efter en tid vardag och så småningom accepterade trots att de är ett hot mot det samhälle vi lever i.

Det är likadant med de nazistiska strömningar som finns idag. Vår passivitet har gett partier som Sverigedemokraterna fritt spelrum. Det är inte partiets historia som är farlig utan det är det som händer i partiet nu idag som är det verkliga hotet.

ubbe

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips