Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Folkets Hus är kultur i Säter

Svar till Caroline Willfox som skrev "Vi tar striden för Folkets Hus" i DD den 9 december.

Caroline, du skriver att ni tar striden mot Folkets Hus. Du har en partibroder som satt med i den styrelse som körde ner ekonomin i botten. Så nära en konkurs har Folkets Hus aldrig tidigare varit.

Det vore klädsamt om du i någon rad i dina inlägg gav nuvarande styrelse och övriga ideellt arbetande en eloge för det enorma arbete de lagt ner för att rädda Folkets Hus.

Du ifrågasätter i stället de siffror Mats redovisar. Du ifrågasätter dessa och därmed Föreningen Folkets Hus ärlighet. Att kommunen äger huset och bidrar till driften gör att styrelsen kan ordna arrangemang för Säterborna, där vissa inte går med vinst, men bidrar till ett bra kulturutbud, alltså man försöker ge alla smakriktningar en kulturupplevelse.

Du skriver att Föreningen Folkets Hus i Säter skulle stötta föreningarna i större utsträckning. Alla föreningar är välkomna, så vitt jag vet har de också bidrag från kommunen, om de då hyr måste de betala hyra. Hur har du tänkt dig att Föreningen Folkets Hus i Säter annars skall klara driften?

Du far ut med illvilliga uttalanden om Föreningen Folkets Hus i Säter, som bidrar till en massa (skit)prat på samhället, det skrämmer bort företag och föreningar från att hyra lokaler.

Om du värnade om kommunen, om de olika kulturområdena, skulle du ställa upp för och stötta Folkets Hus.

Folkets Hus är kultur i Säter, det kom till 1907. När Folkets Hus byggdes om, var det aldrig ett "rött näste", det har aldrig varit det heller. Det har hela tiden fungerat som en samlingsplats för kommunens innevånare.

Att det ofta är en majoritet av folk i styrelsen från arbetarrörelsen beror på att där är man van att arbeta ideellt, men det har funnits såväl M, C och L i styrelsen.

Finns det ingen empati och vänlighet i dig? Sluta upp med dina påhopp på ideellt arbetande människor.

Dan Ericson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips