Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: För Faluns bästa?

En tidigare tjänsteman i Falun sade en gång att kommunens politiker vanligen verkar För Faluns och falubornas bästa. Men i en upp- och nervändning av sentida slogans, synes det nuvarande minoritetsstyret stå för "Black Pavement Matters", det vill säga "Svart Asfalt Överallt"!

Den som i dessa coronatider vandrar i stadsnära skogar märker däremot att stigarna blir allt mer upptrampade och lättgångna av alla vänliga människor som njuter av naturen.

En Faluns Donald Trump kör, liksom per dekret, både Falun och sitt eget parti ännu djupare ner i diket

"Jag kan inte andas!" känns som ett relevant utrop, även om liberalen som leder Kultur- och fritidsnämnden försöker mildra ingreppet i Lugnets naturreservat med löften om annan färg på rullskidbanans asfalt. Arbetena fortsätter skyndsamt efter liberalens självsvåldiga ordförandebeslut, trots att ett nämndmöte återstår i juni. En Faluns Donald Trump kör, liksom per dekret, både Falun och sitt eget parti ännu djupare ner i diket. Folkparti utan folk?

Kommunalrådet själv låter som en vilsen republikan efter Donalds senaste Tweet. Hans eget C-parti tycks ha gett upp, inte bara sin miljöprofil, utan också sitt grundmurade försvar för markägarnas rättigheter, till minst en Lugnet-markägares stora förargelse.

Asfalten tornar upp sig, i skogen som i centrum (där bilarna lär ska ta över igen).

För Falubornas Bästa? Nej, gör om och gör rätt!

Erik Eriksson (MP)

En (rull)skidmotionär med måtta

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips