Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förbättra för människor på landsbygden

I en paneldiskussion om grön tillväxt på Palmedagarna som arrangerades nu i helgen fick jag chansen att komma med ett inspel till infrastrukturminister Tomas Eneroth. Många människor har helt enkelt inte tid att bry sig om de globala miljömålen. Låt mig förklara:

Jag anser att debatten om klimat och miljö ligger för långt ifrån många människor i samhället främst på mindre orter samt landsbygden.

Om det inte finns bra bussförbindelser, kan inte politiker komma med pekpinnar och säga nu måste ni åka mindre bil. Hur ska man isåfall transportera sig fram och tillbaka från jobbet? Många tappar dessutom tilltron till politiken när skoloa och omsorg med mera läggs ner eller flyttar.

Först och främst måste en rejäl debatt föras hur vi kan förbättra människors livssituation på landsbygden och mindre orter. Först när dessa problem är ordnade blir man medveten om hur vi tillsammans kan skapa ett hållbart samhälle.

Christian Kaddik Socialdemokraterna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips